Кои Сме Ние

Каровска ДООЕЛ од Скопје е лиценцирана компанија за сметководствени, консалтинг и едукативни услуги од областа на финансиите и сметководството, значи сметководство, консалтинг и финансиски едукации.

Имаме знаење од локална и меѓународна сметководствена пракса. Ви нудиме комплетни сметководствени услуги.

Нудиме и специјални обуки кои вам или на вашата компанија ви се потребни да го зајакнете и контролирате работењето во делот на анализата и контролата во финансиите и сметководството и административното работење, а тоа пак од друга страна, да ви донесе нови можности за побрз напредок и успех!

Зошто ние?

Затоа што добро ги разбираме законските регулативи и ги применуваме во пракса. Нашата цел е вие добро да се чуствувате, работејќи на вашиот личен професионален план, а ние одговорно и професионално и во рамките на Законите да го бележиме вашето работење.

Секогаш ќе можете да добиете и размените мислења за дел од прописите и Законите важни за вашето работење (совети и помош за кредитирање на бизнисите, совети за добивање разни дозволи од министерствата, за наплата на побарувањата и сл.)

Нудиме можност и за доедукација и надоградување на знаењето за поуспешно ваше работење преку разни советувања и семинари со намалени цени од редовните.

Никогаш не сте сами. Ќе бидете повеќе информирани од останатите!

Направете добар избор!
Мери Каровска

Мери Каровска

Сопственик и Управител

Дипломиран економист со уверение за овластен сметководител издаден од ИСОС. Искуство стекнато работејќи на одговорите за  потребите на физичките и правни лица, како долгогодишен банкарски менаџер во една од филијалите на Стопанска Банка АД Скопје, со големо дополнително искуство како предавач во банката, а едуцирана во едукативните центри надвор од државава за тренери на NBG групацијата.
Предавач на семинари, работилници на различни теми, со посебен акцент од областа на сметководството и банкарството. Со искуство и како надворешен соработник и предавач во центрите за едукација Achieve Global потоа Link Across и Американ Колеџ, Млади инфо, Информиран Корисник, Организацијата за заштита на потрошувачите на Македонија како и Стопанска Комора на Македонија.

Паралелно, цели триесет и три години работа со сметководство на здруженија, фондации и компании со различни дејности:

 • ИТ Компании
 • Производство на пластика, најлони, амбалажа, кеси, вреќи
 • Здруженија на потрошувачи во Македонија
 • Служба за пасоши и визи во Скопје
 • Производство на филмови, видеофилмови телевизиска програма
 • Производство на мебел
 • Фондации
 • Здруженија на планинари
 • Здруженија за едукација
 • Здруженија на граѓани за лица со посебни потреби
 • Хорско студио
 • Здруженија на станари
 • Адвокатска канцеларија – Адвокати
 • Гостилници
 • Клуб ресторани
 • Ноќен клуб
 • Кафетерии
 • Кафетерија / ресторан
 • Ресторан / Сендвичара
 • Компании за услуги за водовод, греење и соларни системи
 • Печатници
 • Центри за обуки
 • Теретана
 • Салони за убавина
 • Фризерско студио
 • Градежна компанија
 • Туристичка агенција
 • Услужни дејности
 • Трговија на големо
 • Трговија на мало

И многу други!

Во поново време, соработка со буџетски институции.
Искуство стекнато и како финансов директор во ИТД Дистрибуција Скопје, една од водечките компании во ИТ секторот кај нас, членка на Инфософт Групацијата.
Сега на чело на компанијата Каровска ДООЕЛ од Скопје.
Јас ја разбирам и сакам мојата работа!