Корисни информации

ПЛАЌАЊЕ НА ДАНОК ЗА ЗАКУПНИНА КАЈ ФИЗИЧКИ ЛИЦА

1. До логото на УЈП имаа стрелка > со лев клик на стрелката се појавува главното мени и избирате: – аконтативна пресметка – преглед на Е-ПДД 2. По ова ќе ви се отвори пребарувач во кој треба да ги внесете задолжителните податоци, односно да го изберете вашиот ЕМБГ и после овој чекор го избирате копчето […]

ПЛАЌАЊЕ НА ДАНОК ЗА ЗАКУПНИНА КАЈ ФИЗИЧКИ ЛИЦА Read More »

Список на општини со ознаки – Република Македонија

Реден број Назив на општината Ознака на општината 1 Арачиново 101 2 Берово 102 3 Битола 103 4 Богданци 104 5 Боговиње 105 6 Босилово 106 7 Брвеница 107 8 Валандово 108 9 Василево 109 10 Вевчани 110 11 Велес 111 12 Виница 112 13 Вранештица 113 14 Врапчиште 114 15 Гевгелија 115 16 Гостивар

Список на општини со ознаки – Република Македонија Read More »

ЗАКОНОТ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА (Сл.Весник број 21/98 и 18/07)

НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ ВО 2022 ГОДИНА За сите граѓани на РМ 01 јануари (сабота), Нова Година, 07 јануари (петок), Божик, првиот ден на Божик според православниот календар, 01 мај (недела), Ден на трудот, односно 02 мај (понеделник) е неработен ден, 25 април (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар, 02 мај (понеделник), Рамазан Бајрам,

ЗАКОНОТ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА (Сл.Весник број 21/98 и 18/07) Read More »