July 9, 2022

РАБОТА И ВО НЕДЕЛА КАЈ ПОВЕЌЕ ТРГОВСКИ ДЕЈНОСТИ НА МАЛО ВО ТУРИСТИЧКИТЕ МЕСТА

Во Сл. Весник Бр.150 од 01.07.2022 година објавен е Законот за измени и дополнување на Законот за трговија. Новините во Законот овозможуваат туристичките места почнувајќи од 09.07.2022 година, да вршат трговија на мало во недела, како и на државни празници  и други празници кои се определени како неработни денови. Министерството за економија, согласно погоре пишаното, […]

РАБОТА И ВО НЕДЕЛА КАЈ ПОВЕЌЕ ТРГОВСКИ ДЕЈНОСТИ НА МАЛО ВО ТУРИСТИЧКИТЕ МЕСТА Read More »

НАСКОРО АКАДЕМИИ!

Во преговори и соработка со повеќе институции, интензивно работиме на дооформување на Академии, први од ваков тип во нашата земја. Станува збор за Академиите: Службеник во книговодство Финансиски референт За повеќе информации посетете ја страницата на Каровска ДООЕЛ https://karovska.mk/ или контактирајте не.

НАСКОРО АКАДЕМИИ! Read More »

ОД НАРЕДНАТА ГОДИНА СЕ ЗГОЛЕМУВА ЛИМИТОТ ЗА СКЕНИРАНИ СМЕТКИ

Од наредната година се зголемува лимитот за скенирани сметки од 1.800 денари на 2.100 денари за тромесечје по корисник. На годишно ниво, секој корисник би можел да добие 8.400 денари како поврат на дел од средствата за скенираните фискални сметки. На овој начин, вели директорката Лукаревска, се дава дополнителен стимул и кај граѓаните. Повеќе информации

ОД НАРЕДНАТА ГОДИНА СЕ ЗГОЛЕМУВА ЛИМИТОТ ЗА СКЕНИРАНИ СМЕТКИ Read More »

ЗАКОНОТ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА (Сл.Весник број 21/98 и 18/07)

НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ ВО 2022 ГОДИНА За сите граѓани на РМ 01 јануари (сабота), Нова Година, 07 јануари (петок), Божик, првиот ден на Божик според православниот календар, 01 мај (недела), Ден на трудот, односно 02 мај (понеделник) е неработен ден, 25 април (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар, 02 мај (понеделник), Рамазан Бајрам,

ЗАКОНОТ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА (Сл.Весник број 21/98 и 18/07) Read More »

РАБОТА И ВО НЕДЕЛА КАЈ ПОВЕЌЕ ТРГОВСКИ ДЕЈНОСТИ НА МАЛО ВО ТУРИСТИЧКИТЕ МЕСТА

Во Сл. Весник Бр.150 од 01.07.2022 година објавен е Законот за измени и дополнување на Законот за трговија. Новините во Законот овозможуваат туристичките места почнувајќи од 09.07.2022 година, да вршат трговија на мало во недела, како и на државни празници  и други празници кои се определени како неработни денови. Министерството за економија, согласно погоре пишаното,

РАБОТА И ВО НЕДЕЛА КАЈ ПОВЕЌЕ ТРГОВСКИ ДЕЈНОСТИ НА МАЛО ВО ТУРИСТИЧКИТЕ МЕСТА Read More »